pall att sta pa

Avveckla aktiebolag som fortfarande har magasinering ?

2022-08-14

En avveckling är ju i grund och botten samma sak som en likvidation. För att kunna avveckla aktiebolag så måste du först och främst se till att det bara existerar som papper och pengar på ett konto. Med aktiv magasinering så finns det ju fortfarande saker att ta hand om innan det blir dags för likvidation.

Avveckla aktiebolag för att flytta utomlands

Om du inte vill flytta företaget utomlands så kanske det blir bäst att avveckla aktiebolag för att få ut pengarna som finns i det. Här gäller det dock att företaget är redo för avveckling. Detta oavsett om du sköter likvidationen på egen hand eller om du köper snabbavveckling av en bolagsservice.

För att avveckla så ska du alltså se till att allting är i vilande form. Om magasinering finns så gäller det att du säger upp förvaringen och säljer eller ger bort det som finns förvarat. Det går inte att avveckla ett ab som fortfarande har inventarier.

Du kan heller inte sälja ab för att få det likviderat när det fortfarande finns magasinering som tillhör bolaget. Det gäller alltså att ta hand om detta innan du kan börja se på alternativ för att avveckla aktiebolag.

Bli av med allt som finns i förrådet på kort tid

Idag är det inte särskilt besvärligt att ta hand om magasinering som ska tömmas så att du kan likvidera ditt ab. Du kan få stor hjälp via nätet där du kan sälja eller komma i kontakt med folk som kan komma och hämta sakerna så att magasineringen töms snabbt och effektivt.


Etiketter:
Sidor:  Flytta företaget utomlands
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se