avveckla bolag

Det går att avveckla aktiebolag snabbt

2019-06-08

Ibland så fattas beslut på rekordtid. Du träffar rätt person som visar sig bo i Los Angeles. Vad gör du nu? Du trodde aldrig att du skulle vara en sådan person som packar väskan på en vecka och lämnar allt för att testa något nytt. Men nu när du vet att du är det så är det inte så dumt att det går att avveckla aktiebolag snabbt. Såvida du inte har tänkt att pendla från Los Angeles för att sköta firman…

Avveckla aktiebolag snabbt med snabbavveckling

Namnet avslöjar precis vad det handlar om. Idag så kan seriösa finansbolag hjälpa till med likvidationer. De köper ab för att avveckla det. Du säljer ab och får pengarna för det. Därefter så börjar bolagsservicen plocka isär bolaget. Allt i enlighet med svenska regler. Det har aldrig varit lättare att avveckla aktiebolag!

Kanonbra när du behöver snabba pengar

Pengarna finns i ditt bolag men du vet att det kan ta nära ett år att bli klar med likvidationen. Det året vill du ju spendera utomlands. Det nya livet behöver pengarna som du kan få ut men du kan inte vänta så länge. Nu är snabbavvecklingen din bästa vän.

Men den här formen av likvidation så får du genast pengarna. De kan du använda till allt som du har planerat. Du behöver inte finnas tillgänglig för Bolagsverkets eventuella frågor. Dessa kommer bolaget som köper ditt ab att hantera. De äger nu bolaget och därmed så är det deras jobb att sköta avvecklingen.

Lättare än att sälja för vidare drift

Om du istället tänker att du ska sälja bolaget för vidare drift så kan det bli krångligare. Då måste du lägga tid på möten och så förhandlingar om pris. Det är något som kan ta flera månader. I varje fall om du vill få ut max för ditt aktiebolag.

Nu kan det förstås vara så att du har tid att sköta försäljningen från utlandet. Om du inte känner press vad gäller pengarna så kanske det kan fungera. Men det ska sägas att det kan vara en fördel att alls inte behöva fundera på ett företag i Sverige när du ska testa dina vingar utomlands.

Vad gör du om firman fortfarande är igång?

Nu är det kanske så att din firma är igång och inkluderar flera personer som inte vill sluta idag så att du kan resa utomlands imorgon. Då får du inse att du har en del arbete framför dig innan likvidationen är klar.

En bolagsservice kan inte köpa ab och avveckla om verksamheten fortfarande är i full swing. Det gäller att lägga ner alltihop först. Du måste sälja bolaget som papper och pengar. En bolagsservice kan inte ta hand om lager och sköta uppsägning av anställda.

Men om din verksamhet går bra så kanske du inte borde avveckla aktiebolag bara för att du vill flytta utomlands på obestämd tid. Kanske finns det någon på firman som kan ta över mot bättre lön. Du kan säkert sköta kommunikation från Los Angeles och ge det hela lite mer betänketid.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se