gökur på vägg

En ny start – Sälja bolag för att starta livet utomlands

2024-06-05

En företagsförsäljning handlar inte nödvändigtvis om behovet av att gå vidare rent affärsmässigt. Faktum är att det finns entreprenörer som plötsligt känner att de måste göra något helt annat för att orka leva vidare och få motivationen åter. De bestämmer sig för att sälja bolag för att starta livet utomlands.

Flytten kan gå till ett annat västerland där nya jobbmöjligheter och moderna bekvämligheter väntar. Det kan också vara så att företagsförsäljningen får loss pengarna som krävs för att göra något annorlunda som att cykla jorden runt på en enhjuling.

Sälja bolag för att flytta utomlands

Oavsett om du väljer att sälja bolag som fortsatt kommer att drivas vidare av den nya ägaren eller om du säljer för avveckling så kommer det ju loss pengar. Dessa kan göra det möjligt att på kort tid flytta utomlands och börja en helt ny livsstil. Efter flera års arbete så har du pengarna som behövs för att äntligen uppfylla dina drömmar om att lära dig ett nytt språk där folk faktiskt talar det.

Ekonomisk frihet att utforska livet på ett nytt sätt

Det som kan vara så smart med att sälja bolag för att flytta utomlands är just att du får den ekonomiska friheten att utforska livet på ett nytt sätt. Om du har ett större kapital med dig så kanske du kan investera i fastigheter i ett annat land där det är billigare.

När detta är något som intresserar dig så kan du ju kombinera möjligheten att tjäna mer pengar med att leva på ett helt nytt sätt. Det gäller dock att du är väl insatt i vad du gör. Det finns inga garantier för att du lyckas.

Om fokus ligger på att leva på ett bättre sätt och du finner en väg att försörja dig med det kapital du har så är det ju helt fantastiskt. Fast du kanske kan beakta att leva mer spartanskt och det kan ju i sig vara hela poängen med avhoppet från ditt vanliga företagande i Sverige.

Planera din flytt

Även om du kommer att ha pengarna för flytten och dessutom får ut resurserna snabbt genom att sälja bolag med snabbavveckling så är det A och O att du planerar din flytt. Det handlar både om ekonomisk och personlig planering.

Tänk igenom saker som:

  • Var du vill bo
  • Hur mycket det kostar att bo
  • Vilken typ av livsstil du vill ha
  • Hur länge du vill bo utomlands

Den sista punkten behöver kanske inget svar. Det går ju att ge sig ut på ett nytt äventyr och sedan se hur det går. Beroende på hur din personliga situation ser ut så har du eventuellt frihet att börja i ett land och sedan flytta vidare.

Upptäck och upplev nya kulturer

Livet utomlands kan vara väldigt olikt det du är van vid i Sverige. Inte bara vad gäller natur och väderlek. När du ger dig av för att bo i ett annat land så kan du även upptäcka en ny kultur. I takt med att du lär dig ett nytt språk så börjar du också förstå det som sägs mellan raderna. Vi skulle kunna kalla det för landets själ.

Den kulturella fördjupningen kan faktiskt vara något som tids nog leder till nya affärsidéer. Så om du har ett entreprenörshjärta kan det hela leda till ny verksamhet. I utlandet eller väl tillbaka i Sverige. Allt detta genom att sälja bolag och få möjligheten att resa och bo utomlands!

Ett psykologiskt skifte

Vi måste också ta upp det som kan kallas för ett psykologiskt skifte. Du kommer att göra en emotionell resa när du säljer bolag och åker iväg för en längre vistelse i ett annat land. Vi kan alltid säga saker som att vi vill ha förändring och att det inte är dåligt bara annorlunda. Men i verkligheten så kan det ju bli så att du längtar tillbaka till det vanliga och faktiskt tycker att det som är annorlunda är dåligt.

Resan kan bli ett test av din karaktär och du får en chans att växa på sätt som du aldrig hade kunnat föreställa dig. Så visst kan det vara väl värt att ta chansen. Följ din inre röst. Sälj bolaget och åk till landet som du alltid har varit fascinerad av. Lycka till!


Etiketter:
Sidor:  Moving abroad
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se