blommor pa trad

Glöm inte läkarintyg för visum då det behövs!

2022-08-08

Det finns en rad olika länder som kräver läkarintyg för visum. Detta kan ha lite olika skäl. Precis som att du ordnar med flyttförsäkring i god tid så ska du boka in en tid för läkarintyget. Om inte kanske det blir försent och då kan det bli minst sagt krångligt.

Läkarintyg för visum till olika länder

Det finns som sagt lite olika anledningar till att det kan krävas ett läkarintyg för visum. Oavsett om du ska studera eller jobba i utlandet så måste du kolla upp om det är så att de vill att du har ett läkarintyg med dig. Detta kan också gälla då du kommer som turist för att stanna en längre tid.

Några exempel på länder som vill ha läkarintyg för visum:

  • USA
  • Kina
  • Japan
  • Sydafrika
  • Thailand

Vad ska intyget intyga?

Precis vad du ska visa att du är fri från i form av sjukdomar och hälsoproblem beror på det land som du ska resa till. När du bokar tid för läkarintyg för visum så kommer kliniken som utfärdar detta att ha informationen om vad som ska testas. Därmed behöver du inte oroa dig för att något skulle missas.

Vaccinationer för din utlandsvistelse

Det är också ganska vanligt att länder vill se bevis på vaccinationer. Om det finns vaccinationer som du behöver komplettera med så ska kliniken som utfärdar läkarintyg kunna hjälpa dig med detta. Det blir praktiskt att ta hand om allt som krävs på ett och samma ställe.

Boka in i tid

Tänk på att kliniker som utfärdar läkarintyg för visum kan vara fullbokade. Du ska inte vänta till sista minut med att boka in och ta hand om detta. Så snart som du vet att du kommer att behöva ett läkarintyg bör du finna en bra klinik och boka en tid.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se