snabbavveckling av företaget

Hur fungerar en snabbavveckling som du köper?

2022-03-15

Nu vill du flytta utomlands och du vill få pengarna till flytten snabbt. Eftersom du inte tänker flytta företaget utomlands så börjar du snegla på att sälja det för avveckling. Det är det här som kallas snabbavveckling. Men hur går den här typen av likvidation egentligen till?

Snabbavveckling – Steg för steg

Det hela börjar med att du fattar ett beslut om att du ska avveckla hellre än att låta bolaget vila vidare hemma i Sverige. Du kontaktar en vettig bolagsservice som kan köpa ab för att avveckla det. Du måste visa hur det ser ut rent finansiellt för att du ska kunna få ett erbjudande.

Det betyder att du måste skicka resultat- och balansrapport till bolagstjänsten. Det kan vara annat som de vill ha. Det ska du få information om då du tar kontakt. Var medveten om att snabbavveckling inte är aktuellt för ett bolag som fortfarande är igång med löpande inkomster och utgifter.

Du får en offert för avvecklingen

Förutsatt att ditt bolag är redo för likvidation och du har alla papper på plats så kan du få en offert för uppdraget. Bolagstjänsten kommer att visa dig vad det hela kommer att kosta. De tar ju betalt för sitt arbete med avvecklingen.

Du får ut pengarna som finns i bolaget minus den här avgiften. Det är viktigt att du får veta vad det kostar och varför. Om det är en bra tjänst så kommer allting att vara tydligt i din offert. Då är det inte så svårt för dig att avgöra om det kommer att vara värt att sälja för att avveckla.

Du ger jobbet till bolagsservicen

Om du tycker att priset för snabbavvecklingen är rimligt kan du tacka ja till erbjudandet. Då måste du ge din fullmakt för att kunna lämna över jobbet till bolagsservicen. Dessutom kommer det att upprättas ett avtal för köpet.

Med din fullmakt kan bolagstjänsten representera dig innan köpet av bolaget är registrerat med Bolagsverket. Det är viktigt eftersom det här måste skötas på rätt sätt med tanke på skatter och andra avgifter som du inte vill få senare.

Det hela blir klart snabbt

Om vi förutsätter att du har all dokumentation som krävs för att göra klart försäljningen så kommer det hela att bli klart på några dagars tid. Det finns perioder då bolagstjänster har mer att göra och det kan leda till förseningar. Men annars är namnet snabbavveckling väl beskrivande.

När köpeavtalet är underskrivet kommer pengarna till dig. Samma dag som du får pengarna för ditt bolag kommer det officiellt att få status som att vara i frivillig likvidation. Jobbet går igång för bolagstjänsten men du är klar. Du kan resa och njuta av att du har mer pengar att röra dig med!


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se