flytta utomlands och avveckla aktiebolag

Kan du få hjälp att avveckla aktiebolag online?

2021-02-06

Idag går det att göra det allra mesta online. Du kan sköta kommunikation med svenska myndigheter trots att du är i utlandet. Men om du känner att du inte vill sköta en avveckling själv kan du förstås sälja bolaget till ett företag som kan avveckla aktiebolag åt dig. Hjälpen kan du få online!

Hitta tjänst för att avveckla aktiebolag

Om du inser att din utomlandsvistelse blir längre än planerat och att du inte vill flytta företaget utomlands kan du se på möjligheten att snabbavveckla det. Börja med att se på möjliga tjänster online. Du kan läsa mer om hur ditt bolag kan avvecklas direkt på tjänstens hemsida.

Om du har alla papper i ordning och kan få hjälp med att skicka dessa till bolaget som kan avveckla är det enkelt ordnat även via nätet. Ta reda på hur ett visst servicebolag sköter sig och se om de jobbar på ett säkert sätt.

När du känner att du har hittat rätt bolag för att avveckla ditt ab kan du ta nästa steg. Nu gäller det att få kontakt och att etablera god kommunikation.

Ta kontakt och kommunicera

För att det ska fungera att sköta en likvidation online är det givetvis viktigt med kommunikation som fungerar. Det får inte vara svårt att prata med de som ska sköta avvecklingen. Det är också bra om mycket kan skötas direkt online.

Redan från start kan du berätta att du är utomlands och fråga om det kommer att gå bra att ta hand om avvecklingen via nätet. Då kommer du att få svar på hur detta ska göras och vad du måste ta hand om från din sida.

Om du inte får bra svar på dina frågor är det bättre att du ser på andra lösningar. Hitta ett bättre bolag som är vant vid att sköta kommunikation online. Tänk dock på att tidsskillnad kan göra att du kanske inte får svar på en gång. Lite tålamod är bara på sin plats!

Är bolaget redo för likvidation?

Det här är en viktig fråga. Det blir svårt att sälja ett bolag för likvidation om det inte är redo för det. Du kan till exempel inte komma till en bolagsservice och be om snabbavveckling av ett bolag som fortfarande är igång och drivs.

För att avveckla aktiebolag måste det först bli vilande. Du ska se till att det inte finns räkningar kvar, att abonnemang och lokaler är uppsagda och att det hela i stort sett bara finns som papper och pengar. Då bör det inte vara alltför svårt att sköta avvecklingen via nätet från utlandet.

Det här gäller både om du säljer bolaget för att likvidera och om du sköter processen själv direkt med Bolagsverket. Bolagsverket har också en hemsida och de kan också kommunicera med dig elektroniskt via webben och på telefon.


Etiketter:
Sidor:  Flytta företaget utomlands
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se