flytta utomlands och sälja ab

Ta hjälp av mäklare då du ska sälja ab

2020-11-26

Tiden är dyrbar och när du ska flytta utomlands inser du kanske att du inte hinner med allt som du hade önskat. Men du kan ju inte tumma på tiden du behöver lägga på att sälja ab. Det kan ju stå dig dyrt att få detta överstökat på nolltid. Om du har ett bolag som är vilande är det en sak, men när du inte tänker avveckla kan du få god hjälp av en mäklare.

Sälja ab med en mäklares hjälp

Under en hektisk tid då du ska ordna med allt inför utlandsflytten är det verkligen skönt att ha stödet av en mäklare som gör en massa saker åt dig. Ett företag som fungerar bra borde inte vara alltför svårt att sälja. Men du vill ju inte skynda på denna process för då kan det leda till att du inte får det bästa priset för bolaget.

Med en mäklare kan du sälja ab snabbt utan att missa möjliga köpare. En mäklare har nämligen ett kontaktnät och får hela tiden nya intressenter. Du slipper se igenom de som är intresserade av ditt bolag. Det här gör mäklaren.

Mäklarens roll blir att sålla fram möjliga köpare och sedan presentera dessa för dig. Om du håller med om ett förslag går det att gå vidare. Det här spar dig tid och du kan också dra nytta av att bara seriösa köpare kommer på tal.

Fungerar även när du redan har flyttat

Om det blir så att du måste flytta innan du är klar med din företagsförsäljning kan det verkligen vara skönt att ha hjälpen från en företagsmäklare. Mäklaren kan ju sköta många samtal som inte blir lika smidiga för dig. Saker som tidsskillnader kan gör det svårare att få till en smidig försäljning då du inte alltid befinner dig i Sverige.

En kostnad väl värd att ta

När du betänker alla fördelar med att sälja ab via en mäklare inser du att det är värt kostnaden. Men var väl medveten om precis vad det kommer att kosta. Olika företagsmäklare använder sig av olika system för prissättning. Det här är något som ni måste prata om från första början.

Om du ska avveckla ab

Om du tänker sälja ab för att avveckla det behöver du inte vända dig till en mäklare. Då kan du istället välja att sälja ett vilande bolag till ett företag som sysslar med avveckling. Det här bör inte ta lång tid om ditt aktiebolag är vilande. Det är också något som du borde kunna ta hand om från utlandet via email och telefonsamtal.

Tänk igenom din företagsförsäljning innan du flyttar och gör upp en plan som kommer att fungera bäst för dig. Välj också företagsmäklare noggrant för att få hjälpen av en person som ger dig ett gott stöd även då du befinner dig utomlands.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.0371.se